Skip to main content

Zonnig weer zorgt voor drukte KNRM Medemblik

Datum: zondag 06 mei 2018 | Sectie: Medemblik

Het zonnige weekend heeft de redders van KNRM Medemblik bezig gehouden. Zaterdagavond zijn de reddingboten uitgevaren voor een zeiljacht welke aan de grond zou zijn gelopen. Zondag is een zeilboot met motorproblemen naar Medemblik gesleept.

Dat het watersportseizoen nu echt begonnen is, merken de bemanningsleden van KNRM Medemblik ook. Veel zon met temperaturen boven de 20 graden en een oostenwind betekend meestal wel werk aan de winkel voor de reddingboten van Andijk en Medemblik.

Zaterdagavond heeft het Kustwacht Centrum in de Den Helder een melding gekregen van een zeiljacht welke aan de grond gelopen zou zijn. De melding kwam vanuit de jachthaven van Andijk, terwijl het jacht in de buurt van het vogeleiland de Kreupel zou liggen, midden op het IJsselmeer.

Reddingboot 't Span uit Andijk en Bernardine uit Medemblik varen uit naar de opgegeven positie. Ter plaatse blijkt er geen zeiljacht aan de grond te liggen. Reddingboot Bernardine zoekt in de buurt van het Vogeleiland terwijl 't Span gaat kijken in de buurt van Andijk. Uiteindelijk wordt er geen hulpbehoevend zeiljacht aangetroffen en keren de reddingboot terug naar het reddingsstation.

Zondagmiddag worden de reddingboten van KNRM Medemblik wederom gealarmeerd. Dit keer voor een zeiljacht met motorproblemen. Beide reddingboten varen uit en ter plaatse worden opstappers overgezet. Nadat blijkt dat de opvarenden verder in orde zijn, wordt er een sleepverbinding gemaakt en koers gezet richting de Pekelharinghaven in Medemblik. Daar wordt het zeiljacht met vereende krachten afgemeerd.

Tijdstip: 21:12 en 11:35 uur
Wind: (Noord)Oost 2-3 Bft
Actie: 7 & 8-2018

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.