Skip to main content

Nachtelijke assistentie aan brandweer

Datum: zondag 29 april 2018 | Sectie: Medemblik

Reddingboot Bernardine van KNRM station Medemblik is in de nacht van zaterdag op zondag om half één gealarmeerd vanwege een motorboot welke de buitenboordmotor was verloren.

Nadat de bemanning van KNRM station Medemblik de hele dag in touw was geweest vanwege reddingbootdag, werden ze 's nachts om half één opgeschrikt door de pager. Een motorboot met Duitse opvarenden was de buitenboord motor verloren in de haven van het Regatta Centrum in Medemblik. Ze konden nog wel aan de kant komen.

De brandweer van Medemblik was gealarmeerd vanwege de mogelijk brandstof-en olievervuiling. Vanaf de kant konden ze helaas niet veel doen en werd de assistentie van reddingboot Bernardine gevraagd.

Direct na uitvaren werd koers gezet richting het Regatta Centrum. Na kort overleg met de bevelvoerder van de brandweer is de reddingboot in de haven gaan zoeken naar tekenen van vervuiling. Toen dit niet het geval bleek te zijn konden alle hulpverleners weer terug naar hun eigen station.

Tijdstip: 00:23 uur
Wind: Zuidwest 3 Bft
Actie: 5-2018

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.