KNRM Medemblik zoekt mee na aantreffen onbemande boot

18 april 2018
andijk / medemblik

Woensdagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Medemblik uitgevaren om mee te zoeken op het IJsselmeer tussen Urk en Enkhuizen. Er werd in totaal door elf reddingboten en twee vliegende eenheden gezocht naar de opvarende van een boot welke onbemand was aangetroffen. Na ruim vijf uur zoeken werd de actie afgeblazen. Gelukkig bleek later dat de opvarende in goede gezondheid op de kant is aangetroffen.

Om kwart voor drie zijn reddingboot ’t Span uit Andijk en reddingboot Bernardine uit Medemblik gealarmeerd door het Kustwacht Centrum in Den Helder. De reddingboten kregen het verzoek om zich aan te sluiten bij de grootschalige zoekactie op het IJsselmeer bij Urk. De overige eenheden waren toen al drie kwartier bezig met de eerste zoekslagen. Reddingboten ’t Span en Bernardine sloten zich aan bij de reddingboten van Enkhuizen en Lelystad om het gebied tussen Enkhuizen en Urk en daar zuid van te gaan zoeken.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Rond de klok van zeven uur heeft het Kustwacht Centrum de zoekactie afgeblazen. Het gebied waar de opvarende zich zou kunnen bevinden was toen grondig afgezocht. Gelukkig bleek later dat het de opvarende toch gelukt was om zelfstandig naar de kant te komen.

Meer informatie over de zoekactie is te lezen in het bericht van Enkhuizen.

Tijdstip: 14:44 uur
Wind: Zuid 2 Bft
Actie: 4-2018

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij