Skip to main content

Vuurpijl waargenomen vanuit haven Medemblik

Datum: zaterdag 11 augustus 2018 | Sectie: Medemblik

Zaterdagavond zijn de reddingboten van KNRM Medemblik uitgevaren voor een waargenomen vuurpijl vanuit de haven van Medemblik.
Omdat er vlak voor de waargenomen vuurpijl twee sloepen naar buiten zijn gevaren wordt er alarm geslagen.

's Avonds omstreeks rond kwart over 11 maakt het Kustwacht Centrum in Den Helder alarm voor de vrijwilligers van KNRM Medemblik. Vanuit de haven van Medemblik is een telefonische melding gekomen van een waargenomen vuurpijl boven het IJsselmeer. Aangezien er ook gemeldt wordt dat deze persoon en een opstapper van KNRM Medemblik een aantal minuten voor de meldingen twee sloepen naar buiten hebben zien varen wordt er met spoed gezocht langs de kust.

Reddingboot Bernardine vaart direct langs de kust vanuit Medemblik naar Andijk. Reddingboot 't Span ondervraagt een aantal voor anker liggende jachten, maar zij hebben niks waargenomen. Ook de Bernardine neemt niets waar langs de kust.

Het weer op het moment van de melding was erg rustig en het water leek wel een spiegel. Dit maakte het zoeken voor de reddingboten een stuk makkelijker en er wordt op grote afstand naast elkaar opgelijnd gezocht vanuit Andijk richting het noorden.

Met de radar van beide reddingboten wordt er tijdens de zoekactie niets waargenomen. Hierop worden de havens van Medemblik en Andijk nog eenmaal doorzocht waarna de zoekactie gestaakt wordt door het Kustwacht Centrum.
Beide reddingboten liggen rond half twee in de nacht weer klaar voor de volgende inzet.

Tijdstip: 23:17 uur
Wind: Westzuidwest 3 Bft
Actie: 48-2018

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.