Begeleiding zwemmarathon, waterweken en zeiljacht met lijn in de schroef

11 augustus 2018
medemblik / andijk

Zaterdag 11 augustus zijn beide reddingboten van KNRM Medemblik en Andijk aanwezig geweest op het IJsselmeer vanwege de waterweken in Medemblik en de beveiliging van de zwemmarathon tussen Stavoren naar Medemblik. Vanwege de stevig wind was de aanwezigheid van de reddingboten geen overbodige luxe.

Vroeg in de ochtend is reddingboot Bernardine vertrokken richting Stavoren om aldaar aanwezig te zijn bij de start van de 22 kilometer lange zwemmarathon tussen Stavoren en Medemblik. De Bernardine heeft de gehele dag meegevaren om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen. Tijdens de wedstrijd zijn er enkele uitvallers, gelukkig hoefde er geen medische assistentie verleend te worden door de arts aan boord van de Bernardine.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Omstreeks 12 uur komt ook reddingboot 't Span het water op om samen met de collega's van KNRM Den Oever demonstraties uit te voeren in de haven van Medemblik. De demonstraties zijn uiteindelijk vertoond door de reddingboot uit Den Oever omdat de reddingboot uit Andijk aanwezig is geweest bij het binnenkomen van de zwemmen tussen het havenhoofd.

Tijdens het stand-by liggen voor de haven en wachtend op de volgende zwemmer komt er een melding binnen van een deelnemend schip welke een lijn in de schroef heeft. Reddingboot 't Span zet koers naar het 10 meter lange zeiljacht welke ongeveer 2,7 mijl uit de haven van Medemblik lag. Het zeiljacht is op sleep genomen richting de haven van Medemblik alwaar het na één uur slepen afgemeerd word in de Pekelharinghaven.

Aan het einde van de middag worden de drie KNRM reddingboten bedankt voor hun inzet deze dag welke ondanks de stevige wind toch zonnig en veilig is verlopen.

Tijdstip: 14:35 uur
Wind: Zuidwest 5 Bft
Actie: 47-2018

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij