Brand in de haven (video)

14 augustus 2018
medemblik

Tijdens de reguliere oefenavond wordt de bemanning van KNRM Medemblik door omstanders geroepen naar een boot die in de brand staat, in de haven van Medemblik. Er wordt geen moment getwijfeld en direct begonnen met blussen. Op het moment dat de brandweer ter plaatse komt zijn de vlammen gedoofd.

Wekelijks komt de bemanning van KNRM Medemblik op dinsdagavond bijelkaar om te oefenen. Tijdens de voorbereiding van de oefening komt er een omstander het boothuis binnengerend met de melding dat er een stalen motorboot in de brand staat. Reddingboot Bernardine wordt direct vaarklaar gemaakt en is binnen een paar minuten ter plaatse bij de brandende boot.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Onderweg naar de motorboot, die halverwege de Oosterhaven ligt, wordt de brand- en bergingspomp in gereedheid gebracht. Ter plaatse is direct duidelijk dat er niemand meer aan boord is en wordt gestart met blussen.

Wanneer de eerste brandweerwagen ter plaatse is, zijn de vlammen al gedoofd. Wel is er nog veel rookontwikkeling. De brandweer neemt het blussen verder over waarbij reddingboot Bernardine standbye blijft. Als het sein brandmeester is gegeven, wordt de motorboot door reddingboot Bernardine langszij genomen en versleept naar de overkant van de haven.

Voor de opvarenden wordt onderdak geregeld aangezien zij hun vakantie niet meer voort kunnen zetten aan boord van de motorboot. Hierna loopt de oefenavond alweer richting het einde en keert reddingboot Bernardine terug naar het boothuis, ook in de Oosterhaven.

Tijdstip: 19:45 uur
Wind: Westnoordwest 4 Bft
Actie: 49-2018

Beelden gemaakt door omstander op de kade

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij