Vaartuig met motorproblemen op IJsselmeer

3 juli 2018
medemblik / andijk

Dinsdagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Medemblik uitgevaren voor een zeiljacht met motorproblemen op het IJsselmeer. Na een korte zoektocht werd het jacht gevonden en naar Medemblik gesleept.

Even over half vijf ging de alarmpagers van de vrijwillige redders uit Medemblik en Andijk. De melding betrof een zeiljacht met motorproblemen op positie N 52° 52,350’ E 005° 14,500', 7,5 Mijl van Medemblik vandaan. Vanuit Medemblik vertrok reddingboot Bernardine naar de opgegeven positie en vanuit Andijk ging reddingboot 't Span onderweg.

Een commerciële maritieme dienstverlener die in de buurt was meldde zich ter plaatse op de aangegeven positie maar trof het betreffende zeiljacht niet aan. Onderweg kwam reddingboot Bernardine een zeiljacht tegen waarop de opvarenden duidelijk de aandacht van de reddingboot wilden trekken.

Dit bleek het zeiljacht te zijn waarvoor alarm gemaakt werd, deze bevond zich op positie N 52° 47,900’ E 005° 07,900’, 1,5 Mijl van Medemblik. Er werd een opstapper overgezet die informeerde hoe het met de opvarenden ging. Toen bleek dat deze in orde waren, is het zeiljacht op de fok doorgezeild naar Medemblik. Ruim voor de haven werd een sleepverbinding door reddingboot Bernardine. Ook reddingboot 't Span kwam ter plaatse die in de haven een langszij sleepverbinding maakte en boot afmeerde in de Pekelharinghaven. De gegevens werden opgenomen waarna de bemanningsleden konden aanschuiven aan hun avondeten.

Tijdstip: 16:40 uur
Wind: Noord 5Bft
Actie: 24-2018