Zoekactie naar schip in problemen

4 juli 2018
andijk / medemblik

Woensdagavond zijn de reddingboten van KNRM Medemblik uitgevaren na een noodoproep van een Duitse schipper in de buurt van Andijk. In een groot gebied rond Andijk werd geen schip in problemen gevonden, waarna de actie is beëindigt.

Bij de havendienst van Medemblik komt op VHF kanaal 9 een oproep binnen van een Duitse schipper die problemen heeft in de buurt van Andijk en die de assistentie van een reddingboot zou willen. Deze melding wordt doorgegeven aan het Kustwacht Centrum in Den Helder die hierop de reddingboten van KNRM Medemblik alarmeert.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Reddingboot 't Span uit Andijk en reddingboot Bernardine uit Medemblik varen uit om de schipper te assisteren. Helaas lukt het niet meer om contact te krijgen met de schipper op VHF 9. Vanwege het goede zicht kan door beide reddingboten gemakkelijk een groot gebied worden afgezocht. Nadat hierin niets gevonden wordt, beëindigt het Kustwacht Centrum de actie en gaan de reddingboten terug naar het reddingsstation.

Tijdstip: 19:04 uur
Wind: Noord 3 Bft
Actie: 25-2018

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij