Skip to main content

Medische assistentie en vaartuig dat water maakt

Datum: zondag 01 juli 2018 | Sectie: Medemblik

Zaterdag zijn de reddingboten van KNRM Medemblik twee keer uitgevaren. 's Middags werd er alarm gemaakt voor een persoon in problemen op een zeiljacht. 's Avonds werd er geassisteerd bij een zeiljacht wat water maakte.

Aan het einde van de middag worden reddingboot Bernardine uit Medemblik en reddingboot 't Span uit Andijk gealarmeerd voor een zeiljacht met daarop een persoon in problemen. Er is alarm gemaakt door een ander zeiljacht wat standby is gebleven. De beide boten bevinden zich ongeveer een halve mijl van het Regatta Centrum van Medemblik.

Ter plaatse worden opstappers overgezet die eeste hulp verlenen. Het zeiljacht wat alarm heeft gemaakt wordt bedankt voor het standby blijven en vervolgt haar reis. Het zeiljacht met daarop het slachtoffer wordt naar het Regatta Centrum gesleept alweer een ambulance gereedstaat om de behandeling over te nemen.

's Avonds rond half elf wederom alarm, ditmaal voor een zeiljacht wat water maakt. Het zeiljacht ligt in de Pekelharinghaven van Medemblik. Daarnaast is ook de brandweer gealarmeerd.

Aangekomen bij het betreffende jacht bevindt de lekkage zich bij de log sensor en lijkt de hoeveelheid water die binnenstroomt mee te vallen. Reddinboot Bernardine begeleidt het zeiljacht naar het Regatta Centrum alwaar het door de kraan uit het water gehaalt wordt.

Tijdstip: 17:09 uur en 22:19 uur
Wind: (Noord)Oost 3-4 Bft
Actie: 22 en 23-2018

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.