Skip to main content

Zoekactie naar kitesurfer

Datum: donderdag 28 juni 2018 | Sectie: Medemblik

Donderdagavond zijn de reddingboten van KNRM Medemblik uitgevaren voor een kitesurfen in problemen. Na enige tijd zoeken werd de betreffende kitesurfer gevonden en is er op toegezien dat deze weer veilig aan land kwam.

Vanaf de kant bij Medemblik wordt een melding gedaan van een kitesurfer op het IJsselmeer die niet meer naar de wal kan komen. Hierop worden de reddingboten van KNRM Medemblik gealarmeerd.

Reddingboot 't Span zoekt vanuit Andijk in de richting van het kitesurf strand bij Medemblik. Reddingboot Bernardine doet hetzelfde vanuit Medemblik. Alle kitesurfers die ze op het water tegenkomen worden gevraagd of ze meer informatie hebben of iets gezien hebben. Dit blijkt niet het geval.

Bij verder navragen bij het Kustwacht Centrum in Den Helder blijkt de kitesurfer in de buurt van een gemaal te zijn. Aangezien er drie gemalen zijn voor de kust van Medemblik worden deze alledrie afgezocht. Uiteindelijk treft reddingboot 't Span de betreffende kitesurfer aan bij het gemaal bij Onderdijk. De kitesurfer blijkt in goede gezondheid. Hij was in een inham terecht gekomen waar weinig wind stond, zodoende kon hij niet terugkomen.

De kitesurfer was terechtgekomen in een vogelgebied. Toen hij de reddingboot hoorde kon hij naar open water komen en van daaruit verder het kitesurfstrand bereiken.Nadat de kitesurfer veilig aan land is kunnen de reddingboten terug naar het reddingsstation.

Tijdstip: 20:26 uur
Wind: Noordoost 4 Bft
Actie: 21-2018

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.