Twee inzetten op zaterdagmiddag voor KNRM Medemblik

27 oktober 2018
andijk / medemblik

Zaterdagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Medemblik twee keer gealarmeerd door het Kustwacht Centrum in Den Helder. Een zeilboot met motorstoring en een onbemande catamaran werden door de reddingboten naar de kant gebracht.

Rond kwart voor twee werd er alarm gemaakt voor een zeiljacht van 11 meter welke kampte met motorstoring. Aan boord zat een gezin met twee jonge kinderen. Kort na alarm lag reddingboot 't Span uit Andijk langszij het zeijacht. Er werd een opstapper overgezet en het zeiljacht zeilde op de fok door tot vlak voor de haven. Daar is de zeilboot langszij reddingboot 't Span vastgemaakt en zo afgemeerd in de eigen vaste ligplaats in de haven van Andijk.

Om zes uur wederom alarm voor de reddingboten van KNRM Medemblik. Dit keer voor een onbemande catamaran die afdreef in de haven voor het stoomgemaal tussen Medemblik en Onderdijk. De catamaran lag al enkele maanden voor anker in de haven, maar omstanders hadden gemerkt dat de catamaran op drift was geraakt.

Bij aankomst van reddingboot Bernardine uit Medemblik bleek de catamaran ondertussen aan de grond vastgelopen te zijn. Er werden opstappers overgezet en gecontroleerd of er iemand aan boord was. Toen dit niet het geval bleek is er een sleepverbinding gemaakt. Ook reddingboot 't Span uit Andijk heeft opstappers overgezet en met vereende krachten is de catamaran losgetrokken en afgemeerd aan een steiger in de stoomhaven. Aldaar is het overgedragen aan de autoriteiten en konden de reddingboten terug naar het reddingsstation.

Tijdstip: 13:41 uur en 18:00 uur
Wind: Noord(oost) 2-3 bft
Actie: 65 en 66-2018