Sleepboot met motorproblemen

11 augustus 2019
Medemblik

Zondagmiddag is reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik uitgevaren voor een sleepboot met motorproblemen. Het 16 ton zware schip is door reddingboot Bernardine naar de haven van Medemblik gebracht.

Afgelopen zondag, aan het einde van de middag, wordt reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik gealarmeerd voor een vaartuig met een technisch probleem. Navraag bij het Kustwacht Centrum leerde dat het om een sleep/duwboot van 13 meter ging die tussen Medemblik en vogeleiland de Kreupel probleem had met de brandstoftoevoer. De schipper was voor anker gegaan maar door de straffe zuidwesten wind hield deze niet waardoor het schip richting het vogeleiland afdreef.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Ter plaatse zet reddingboot Bernardine een opstapper over en wordt er een sleepverbinding gemaakt. Als er koers gezet wordt richting Medemblik blijkt dat de schipper alles al geprobeerd heeft om het ter plaatse op te lossen, dus zat er niets anders op dan een sleep richting de haven van Medemblik. Daar is het schip afgemeerd in de Oosterhaven, waarna de gegevens genoteerd worden en de eigenaar een donatie doet.

Tijdstip: 16:58 uur
Wind: Zuidwest 4 bft
Actie: 33-2019

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij