Sleepboot met motorproblemen

11 augustus 2019
Medemblik

Zondagmiddag is reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik uitgevaren voor een sleepboot met motorproblemen. Het 16 ton zware schip is door reddingboot Bernardine naar de haven van Medemblik gebracht.

Afgelopen zondag, aan het einde van de middag, wordt reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik gealarmeerd voor een vaartuig met een technisch probleem. Navraag bij het Kustwacht Centrum leerde dat het om een sleep/duwboot van 13 meter ging die tussen Medemblik en vogeleiland de Kreupel probleem had met de brandstoftoevoer. De schipper was voor anker gegaan maar door de straffe zuidwesten wind hield deze niet  waardoor het schip richting het vogeleiland afdreef.

Ter plaatse zet reddingboot Bernardine een opstapper over en wordt er een sleepverbinding gemaakt. Als er koers gezet wordt richting Medemblik blijkt dat de schipper alles al geprobeerd heeft om het ter plaatse op te lossen, dus zat er niets anders op dan een sleep richting de haven van Medemblik. Daar is het schip afgemeerd in de Oosterhaven, waarna de gegevens genoteerd worden en de eigenaar een donatie doet.

Tijdstip: 16:58 uur
Wind: Zuidwest 4 bft
Actie: 33-2019