Zeilboot met lijn in de schroef

5 augustus 2019
Medemblik

Maandagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Medemblik en Andijk uitgevaren voor een zeilboot met een lijn in de schroef. De zeilboot wordt door reddingboot Bernardine naar Enkhuizen gebracht.

Tegen 13.00 uur worden de reddingboten van KNRM Medemblik en KNRM Andijk gealarmeerd voor een zeilboot met een lijn in de schroef. De zeilboot bevindt zich ergens tussen Andijk en Enkhuizen. De precieze positie is onbekend en na enkele zoekslagen rond de sport D boei, wordt deze gevonden ten zuidwesten van de boei.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Ter plaatse worden twee opstappers overgezet. Wanneer blijkt dat de twee opvarenden en een hond het verder goed maken wordt al zeilend koers gezet richting Enkhuizen. Voor de haven wordt de zeilboot langszij reddingboot Bernardine vastgemaakt en afgemeerd in de haven. De gegevens worden opgenomen waarna de reddingboot weer terug naar het reddingsstation kan.

Tijdstip: 12:57 uur
Wind: Zuidwest 4 bft
Actie: 32-2019

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij