Skip to main content

Harde wind zorgt voor zware zwemmarathon met veel uitvallers

Datum: zaterdag 17 augustus 2019 | Sectie: Medemblik

Zaterdag was reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik aanwezig met twee artsen bij de 50ste editie van de zwemmarathon Stavoren-Medemblik. En dat was hard nodig ook. Vanwege de harde wind waren de omstandigheden voor de zwemmers loodzwaar en waren er veel uitvallers.

Traditie getrouw is reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik preventief aanwezig met volledige bemanning tijdens de 22 kilometer lange zwemmarathon van Stavoren naar Medemblik. Met een arts aan boord draagt de reddingboot bij aan de veiligheid van de zwemmers.

Bij de start in Stavoren rond 9.00 uur stond er een krachtige (5 bft) zuidwesten wind, dus pal op de haven. Dit zorgde voor flinke golven en een lastige start voor de zwemmers. Ook de volgboten hadden het lastig en al snel moest reddingboot Bernardine één van de volgboten met motorstoring terug brengen naar de haven van Stavoren.

Gedurende de ochtend kwamen er vervolgens meerdere verzoeken om zwemmers te beoordelen en zo nodig te behandelen. Eén keer moest er een zwemmer uit het water gehaald worden die met hoge spoed naar de kant gebracht werd voor verdere behandeling. Andere uitvallers konden zelf in de volgboot komen.

Aan het einde van de middag meldde de volgboot van de laatste zwemmer dat ze een lijn in de schroef hadden gekregen. Snel werd een nieuwe volgboot geregeld zodat de zwemmer door kon zwemmen en even goed rond de klok van 18.15 uur kon finishen in Medemblik. Reddingboot Bernardine zette de coach en het jurylid over op het nieuwe volgschip, waarna het zeiljacht met de lijn in de schroef naar het Regatta Centrum in Medemblik is gebracht.

Hierna keerde reddingboot Bernardine terug naar het reddingsstation waarbij er teruggekeken werd op een zware maar goede 50ste editie van de zwemmarathon Stavoren - Medemblik.

Zie hier het nieuwsbericht van NH-nieuws (met film) over de zwemmarathon.

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.