Druk weekend voor KNRM Medemblik vanwege 24 uurs race

25 augustus 2019
Medemblik

Tijdens de jaarlijkse 24 uurs race is KNRM Medemblik en KNRM Andijk volop in touw. Vrijdagavond begint het met het uitzwaaien van de deelnemers, zaterdagmiddag wordt gezorgd dat alle deelnemers veilig de haven bereiken en zondagochtend worden er broodjes verkocht op de havens. In totaal werd er dit jaar €850 opgehaald voor de KNRM!

Vrijdagavond zijn reddingboot Bernardine uit Medemblik en reddingboot 't Span uit Andijk met een delegatie van de havendienst uitgevaren om alle deelnemers die startten vanuit Medemblik succes te wensen en koek te bezorgen.

De zeilrace zelf bracht voor KNRM Medemblik en KNRM Andijk dit jaar weinig inzetten, behalve bij de finish zaterdagmiddag. Toen zijn er meerdere starthulpen gegeven, een zeiljacht met motorproblemen en een zeiljacht met koelwaterproblemen naar binnen gesleept.

Bij de Kwikkelse brug stonden de vrijwilligers klaar om de deelnemers welkom te heten in Medemblik en vrijwilliger bruggeld op te halen. Zondagmorgen vroeg waren de vrijwilligers wederom in touw, dit keer om broodjes te verkopen die door de Spar tegen kostprijs beschikbaar werden gesteld.

De totale opbrengst van dit weekend bedraagt €850 wat volledig ten goede komt aan de KNRM. Een mooi resultaat!