Oefening ijsredden daags erna in praktijk

Oefening ijsredden daags erna in praktijk

14 februari 2021
Medemblik

Zaterdag heeft de bemanning van KNRM Medemblik het ijsredden nog geoefend. Een dag later gaat de alarmpager voor assistentie bij een ongeval op het ijs.

Zondagmiddag is er alarm gemaakt voor assistentie aan de ambulancedienst voor een ongeval op het ijs in de Pekelharinghaven. Een persoon is ten val geraakt en omdat de situatie ter plaatse onbekend was is voor de zekerheid ook de KNRM meegealarmeerd. Bij aankomst van de bemanning bleek de persoon al door omstanders en ambulance personeel van het ijs gehaald. Verdere assistentie hoefde niet meer verleend te worden.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De KNRM bemanning maakt gebruik van goed geisoleerde overlevingspakken en heeft lange lijnen om zo op een gezekerde wijze het ijs te betreden en een slachtoffer te kunnen bereiken. Daarbij kan een gewond slachtoffer met de brancard van het ijs geholpen worden. Zaterdags is hier nog in de Oosterhaven mee geoefend met behulp van de oefenpop.

Tijdstip: 15:56 uur
Wind: Zuidoost 4 bft
Actie: 1- 2021

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij