Overzicht 2020 voor KNRM Medemblik

Overzicht 2020 voor KNRM Medemblik

31 december 2020
Medemblik

2020 gaat voor de KNRM Medemblik en Andijk de boeken in als een druk jaar. Net als in de rest van de wereld moesten er activiteiten worden afgeblazen of in aangepaste vorm worden uitgevoerd. Het was een uitdaging om opleidingen en trainingen plaats te laten vinden en voor een aantal zaken, waaronder onze Reddingbootdag 2020, was alleen afstel een optie. De stations zijn er wel in geslaagd om de inzetbaarheid te waarborgen en het virus buiten de stations-deuren te houden. Het trainen in kleine groepjes zorgde voor continuïteit binnen het teams. Veel recreanten zochten hun rust en ruimte op ons IJsselmeer, hierdoor steeg het aantal inzetten ten opzichte van eerdere jaren.

Tijdens onze 57 inzetten kregen de vrijwilligers te maken met hulpverlening bij motorstoringen, zoekacties naar drenkelingen, medische inzetten en jachten op de dijk. In het merendeel van de gevallen zijn mens, dier en materiaal veilig aan wal gebracht. De vrijwillige bemanningen van Medemblik en Andijk zullen ook in 2021 weer 24/7 paraat staan om recreanten en beroepsvaart te assisteren wanneer dat nodig is.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij