Motorstoring op IJsselmeer

15 september 2019

Zondagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Medemblik en KNRM Andijk uitgevaren voor een zeiljacht met motorproblemen. Het zeiljacht is doorgezeild naar de haven van Andijk en aldaar door reddingboot 't Span afgemeerd in de eigen box.

De opvarenden van een 10 meter lang zeiljacht waren zeilend onderweg van Stavoren naar Andijk toen ze ter hoogte van het vogeleiland de Kreupel de motor bij wilden zetten. Deze kregen ze niet aan de praat waarna assistentie van de reddingboot werd ingeroepen.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Reddingboot Bernardine uit Medemblik kwam als eerste ter plaatse bij het zeiljacht. Toen bleek dat het om problemen met de accu ging en het zeiljacht onderweg was naar Andijk is besloten dat reddingboot 't Span het zeiljacht verder zou begeleiden zodat reddingboot Bernardine weer terug naar Medemblik kon. Vlak voor de haven van Andijk heeft reddingboot 't Span het zeiljacht langszij genomen en afgemeerd in de eigen box.

Tijdstip: 13:45 uur
Wind: Noordoost 3 bft
Actie: 39 - 2019

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij