Skip to main content

Hulpverlening via KNRM Helpt app

Datum: zondag 01 september 2019 | Sectie: Medemblik

Zondagmiddag is reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik uitgevaren voor een zeiljacht met motorproblemen. De opvarenden hadden de KNRM Helpt app gebruikt om hulp in te schakelen.

Deze zonnige eerste septemberdag werd door vele watersporters gebruikt om nog even lekker het water op te gaan. Zo ook de opvarenden van een tien meter lang zeiljacht welke onderweg waren van Enkhuizen naar Medemblik. Al zeilende kwamen ze erachter dat de motor dienst weigerde en via de KNRM Helpt app schakelden ze de hulp van de KNRM in.

Via de KNRM Helpt Assistentie Centrum werd de schipper van KNRM Medemblik gealarmeerd welke op zijn beurt bemanning zocht voor de hulpverlening. Niet lang daarna voer reddingboot Bernardine uit naar de opgegeven positie ter hoogte van Andijk. Ter plaatse werd een sleepverbinding gemaakt en koers gezet richting de haven van Medemblik alwaar het zeiljacht afgemeerd werd in de eigen box in de Pekelharinghaven.

Tijdstip: 13:19 uur
Wind: West 4 bft
Actie: 37 - 2019

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.