Hulpverlening via KNRM Helpt app

1 september 2019
Medemblik

Zondagmiddag is reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik uitgevaren voor een zeiljacht met motorproblemen. De opvarenden hadden de KNRM Helpt app gebruikt om hulp in te schakelen.

Deze zonnige eerste septemberdag werd door vele watersporters gebruikt om nog even lekker het water op te gaan. Zo ook de opvarenden van een tien meter lang zeiljacht welke onderweg waren van Enkhuizen naar Medemblik. Al zeilende kwamen ze erachter dat de motor dienst weigerde en via de KNRM Helpt app schakelden ze de hulp van de KNRM in.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Via de KNRM Helpt Assistentie Centrum werd de schipper van KNRM Medemblik gealarmeerd welke op zijn beurt bemanning zocht voor de hulpverlening. Niet lang daarna voer reddingboot Bernardine uit naar de opgegeven positie ter hoogte van Andijk. Ter plaatse werd een sleepverbinding gemaakt en koers gezet richting de haven van Medemblik alwaar het zeiljacht afgemeerd werd in de eigen box in de Pekelharinghaven.

Tijdstip: 13:19 uur
Wind: West 4 bft
Actie: 37 - 2019

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij