Vastgelopen in stoomhaven Medemblik

18 september 2019
Medemblik

Woensdagmiddag is reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik uitgevaren voor een zeiljacht welke vastgelopen was in de stoomhaven van Medemblik. Het zeiljacht was snel weer losgetrokken en kon zelf de weg weer vervolgen.

Voor het Nederlands Stoommachine museum bevindt zich een haven. De haven is toegankelijk voor zeiljachten, maar vanwege de betonde vaargeul ook voor dieper liggende schepen. Verder liggen er regelmatig zeiljachten voor anker in de kom. Buiten de vaargeul wordt het op een gegeven moment snel ondiep, iets waar de opvarenden van een 12 meter lang zeiljacht ook woensdagmiddag achter kwamen.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Bij de schipper van KNRM reddingsstation Medemblik kwam een melding binnen van een vastgelopen zeiljacht in de stoomhaven van Medemblik. Toen reddingboot Bernardine ter plaatse kwam, bleken er zes opvarenden aan boord. Er werd een opstapper overgezet en na controle van de opvarenden is er een sleepverbinding gemaakt waarna het zeiljacht naar dieper water is getrokken. Toen het zeiljacht weer los was, kon het na een korte inspectie zelf weer de weg vervolgen.

Tijdstip: 14:10 uur
Wind: Noordwest 4 bft
Actie: 40 - 2019

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij