Skip to main content

Motorjacht met motorproblemen

Datum: maandag 25 mei 2020 | Sectie: Medemblik

Maandagmiddag is reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik uitgevaren voor een motorjacht met motorstoring op het IJsselmeer. Uiteindelijk bleek deze in de buurt van Andijk te liggen en is het motorjacht daar naar toe gebracht.

De eigenaar van een motorjacht had zijn boot net 's morgens weer te water gelaten na een opknapbeurt. Bij de eerste vaart ging het helaas direct mis. Op het IJsselmeer traden er motorproblemen op. De eigenaar dacht nog dicht voor Medemblik te liggen en vroeg telefonisch om de assistentie van de KNRM reddingboot van Medemblik.Ondertussen ging hij voor anker.

Dit verzoek kwam bij één van de plaatsvervangend schippers binnen die met een prioriteit 3 de rest van de bemanning alarmeerde. Bij het uitvaren bleek al snel dat de opgegeven positie niet correct was. Uiteindelijk lag het motorjacht een mijl ten Noorden van het waterwingebied bij Andijk.

Ter plaatse is een opstapper overgezet. De twee opvarenden maakten het verder goed, waarna er een sleepverbinding gemaakt kon worden. Er werd koers gezet richting de jachthaven van Andijk alwaar het motorjacht is afgemeerd. Na opname van de gegevens kon reddingboot Bernardine weer terug naar de haven van Medemblik.

Tijdstip: 12:45 uur
Wind: Noordwest 3 bft
Actie: 9 - 2020

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.