Skip to main content

Wederom motorjacht met motorproblemen

Datum: woensdag 27 mei 2020 | Sectie: Medemblik

Woensdagmiddag is reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik wederom uitgevaren voor een motorjacht met motorproblemen, net als twee dagen eerder. Dit onfortuinlijke jacht is naar de Pekelharinghaven van Medemblik gebracht.

Ook nu komt de melding telefonisch binnen via een plaatsvervangend schipper. Het betreft een 12 meter lang motorjacht met twee opvarenden en een hond. Ze waren onderweg van Medemblik naar Workum toen ze ongeveer 1,5 Mijl uit de haven problemen met de voortstuwing gekregen. Nadat ze voor anker zijn gegaan hebben ze telefonisch de assistentie ingeschakeld van de KNRM.

Kort na de melding vaart reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik uit naar de opgegeven positie. Ter plaatse wordt een opstapper overgezet en een sleepverbinding gemaakt naar de haven van Medemblik. Voor de haven wordt het motorjacht langszij gebonden en afgemeerd op de vaste ligplaats in de Pekelharinghaven van Medemblik. Na opname van de gegevens keert de Bernardine weer terug naar het boothuis.

Tijdstip: 13:40 uur
Wind: Noord 4 bft
Actie: 10 - 2020

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.