Medische noodsituatie op passagiersschip

Medische noodsituatie op passagiersschip

27 juni 2022
Medemblik

Maandagavond rond half 8 werden de vrijwilligers van KNRM Medemblik en KNRM Andijk door de Nederlandse Kustwacht gealarmeerd voor een PRIO 1-melding.

Een medische noodsituatie aan boord van een passagiersschip dat onderweg was naar Medemblik. Aan boord van het schip was de eerste hulp verlening aan het slachtoffer al gestart door bemanning en medepassagiers. De bemanning van reddingboot Bernardine was snel ter plaatse en hebben de hulpverlening overgenomen.  

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Reddingstation Wijdenes en KNRM Andijk waren op hetzelfde moment bezig met een multidisciplinaire oefening voor de kust van Enkhuizen toen zij via de marifoon de melding hoorde. Zij waren snel ter plaatse en boden ondersteuning aan de opstappers die al aan boord van het passagiersschip waren. Het schip is afgemeerd langs de Veerkade in Medemblik. In samenwerking met de aanwezige vrijwilligers van de genoemde KNRM-reddingstations en de politie is het slachtoffer overgedragen aan het ambulancepersoneel.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij