Skip to main content

Medische noodsituatie op passagiersschip

Datum: maandag 27 juni 2022 | Sectie: Medemblik

Maandagavond rond half 8 werden de vrijwilligers van KNRM Medemblik en KNRM Andijk door de Nederlandse Kustwacht gealarmeerd voor een PRIO 1-melding.

Een medische noodsituatie aan boord van een passagiersschip dat onderweg was naar Medemblik. Aan boord van het schip was de eerste hulp verlening aan het slachtoffer al gestart door bemanning en medepassagiers. De bemanning van reddingboot Bernardine was snel ter plaatse en hebben de hulpverlening overgenomen.  

Reddingstation Wijdenes en KNRM Andijk waren op hetzelfde moment bezig met een multidisciplinaire oefening voor de kust van Enkhuizen toen zij via de marifoon de melding hoorde. Zij waren snel ter plaatse en boden ondersteuning aan de opstappers die al aan boord van het passagiersschip waren. Het schip is afgemeerd langs de Veerkade in Medemblik. In samenwerking met de aanwezige vrijwilligers van de genoemde KNRM-reddingstations en de politie is het slachtoffer overgedragen aan het ambulancepersoneel.

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.