Patiënt geëvacueerd van charterschip

Patiënt geëvacueerd van charterschip

9 juli 2022

Zaterdagmiddag zijn KNRM Andijk en KNRM Medemblik uitgevaren voor een medische evacuatie aanboord van een charterschip op het IJsselmeer. 

Even voor 12 uur gaan de pagers van de vrijwilligers van beide KNRM-reddingstations voor een medische evacuatie ten noordwesten van het eiland De Kreupel met prioriteit 1. Gezien de ernst van de situatie worden ook de kustwacht-helikpter en een ambulance geallarmeerd. 

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Kort na de melding is reddingboot Bernardine onderweg om het schip te lokaliseren, de eerste hulp te verlenen en informatie in te winnen voor de aanvarende en vliegende verpleegkundigen. Reddingboot ’t Span heeft ambulance personeel aan boord genomen en zet ook snel koers richting de charter.  

Eenmaal ter plaatsen wordt de toestand van de patient bekeken en een plan gemaakt. Gezien de weersomstandigheden wordt besloten de patient te laten vervoeren door de helikopter. Doormiddel van een 'hoist' wordt het slachtoffer in de helikopter gehesen en vervoerd naar het ziekenhuis.  

Aan boord van het charterschip wordt door de KNRM-bemanning nazorg verleend, waarnaweer koers gezet kan worden naar Andijk en Medemblik. 

Door de snelle en goede inzet van de KNRM, Ambulance en Kustwacht-helikopter kon de patiënt veilig en goed overgedragen worden aan het ziekenhuis.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij