Koninklijke onderscheiding voor oud-schipper KNRM Medemblik

26 april 2017
medemblik

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd. Op woensdag 26 april heeft de heer Broos Docter, oud-schipper van KNRM reddingstation Medemblik, uit handen van burgemeester Frank Streng een Koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn jarenlange inzet voor het reddingstation van Medemblik.

Woensdagochtend om even voor half tien werd Broos Docter verrast toen loco-burgemeester Harry Nederpelt voor zijn deur stond. In een klassieke brandweerwagen werden hij en zijn partner met nog een aantal jubilarissen meegenomen naar het gemeentehuis van Medemblik in Wognum. Veertien inwoners van de gemeente Medemblik werden dit jaar onderscheiden tijdens de jaarlijkse lintjesregen.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Broos Docter krijgt de Koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange verdiensten voor het reddingsstation in Medemblik. Vanaf de oprichting van het toenmalige Rescue Medemblik is Broos betrokken bij het station. Hij was 13 jaar actief als reddingbootschipper en heeft hierbij meer dan 100 acties gevaren. Daarnaast is hij acht jaar lang voorzitter geweest van het bestuur van Rescue Medemblik. Vanaf de omvlagging tot KNRM-reddingstation in 2012 is hij tot het najaar van 2016 als operationeel leider actief geweest bij het KNRM station in Medemblik.

Dankzij zijn nautische kennis heeft Broos door de jaren heen op geheel eigen wijze bijgedragen aan het ontwerp en de bouw van de verschillende reddingboten welke gestationeerd zijn op het reddingsstation van Medemblik. Net zoals de bouw van het huidige bemanningsonderkomen en boothuis, dat hij mede heeft ontworpen. Ook hebben vele bemanningsleden onder zijn deskundige begeleiding nautische kennis en vaardigheden verworven.

Namens de voltallige bemanning van KNRM Medemblik en Andijk feliciteren we Broos met deze welverdiende onderscheiding.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij