Skip to main content

Zeilbootje in problemen op onstuimig IJsselmeer

Datum: zondag 30 april 2017 | Sectie: Medemblik

De reddingboten van KNRM Medemblik zijn zondagmiddag uitgevaren voor een zeilbootje in problemen op het IJsselmeer. Met hulp van een collega zeiler wist de opvarende de veilige haven te bereiken.

Zondagmiddag was het IJsselmeer voor de kust van Medemblik redelijk onstuimig door de Oostenwind met windkracht 5. Vanwege het mooie zonnige weer waren er veel zeilboten op het water. Zo ook veel kleinere wedstijdzeilbootjes. Omstanders zagen dat de opvarende van een Laser in problemen kwam en alarmeerde de hulpdiensten.

Reddingboot Bernardine uit Medemblik en reddingboot 't Span uit Andijk werden gealarmeerd en voeren uit. Bij vertrek uit de haven kwam het bericht dat een collega zeiler al te hulp was geschoten. Voor de zekerheid zette beide reddingboten door naar de opgegeven positie. Daar aangekomen was er van de onfortuinelijke zeiler geen spoor te bekennen.

Juist op dat moment kwam bij het Kustwachtcentrum in Den Helder het bericht binnen de zeiler de veilige haven had weten te bereiken. De reddingboten werd bedankt voor hun inzet en konden weer retour station.

Tijdstip: 13:48 uur
Wind: Zuidoost 6 Bft
Actie: 6-2017

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.