Skip to main content

KNRM Medemblik uitgevaren voor onbemand kitezeil

Datum: zaterdag 22 april 2017 | Sectie: Medemblik

Zaterdagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Medemblik uitgevaren voor een onbemand kitezeil. Uiteindelijk bleek de kiter gelukkig al op de kant te staan.

Een zeilboot trof zaterdagmiddag op het IJsselmeer een onbemand kitezeil aan. Het zeil dreef ongeveer een mijl uit de kust bij Onderdijk. Vanwege de stevige wind en de koude watertemperatuur is er direct een zoekactie gestart en zijn de reddingboten van KNRM Medemblik gealarmeerd.

Naast reddingboot 't Span uit Andijk en reddingboot Bernardine uit Medemblik voer ook reddingboot Corrie Dijkstra van Elk uit Enkhuizen naar de positie van het zeil. Deze was al op het water voor oefening. Ook de SAR helikopter was al in de lucht en vloog richting de opgegeven positie. Op de kant waren er ook nog drie bemanningsleden aan het zoeken.

Reddingboot 't Span trof het kitezeil aan en bracht deze naar het boothuis in Medemblik. De overige eenheden gingen verder zoeken naar de kiter. Uiteindelijk kreeg de bemanning op de kant contact met de kiter die op eigen kracht de kant al had bereikt. Deze werd in het boothuis van Medemblik herenigd met het zeil en is direct donateur geworden. Hierna werden alle eenheden bedankt voor hun inzet.

De KNRM heeft voor kitesurfers een speciale Be Traceable sticker. Hiermee hebben kitesurfers sneller hun materiaal terug en worden onnodige zoekacties door de reddingboten voorkomen. Meer informatie over Be Traceable vindt je hier.

Tijdstip: 14:31 uur
Wind: Noordwest 5 Bft
Actie: 5-2017

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.