Skip to main content

KNRM Medemblik vaart uit voor aanvaring tussen twee zeilboten

Datum: zondag 01 oktober 2017 | Sectie: Medemblik

Zondagochtend is reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik uitgevaren voor een aanvaring tussen twee wedstrijdzeilboten op het IJsselmeer bij Medemblik. Hierbij waren vier personen betrokken waarvan één door de ambulance is afgevoerd naar het ziekenhuis.

Op het IJsselmeer bij Medemblik zijn zondagochtend twee deelnemers van een zeilwedstrijd tegen elkaar aan gevaren. Beide zeilboten hadden twee opvarenden aan boord welke in het water terecht kwamen. Eén daarvan raakte gewond en werd door een boot van de wedstrijdleiding naar het Regatta Centrum in Medemblik gebracht.

Na alarmering is reddingboot Bernardine van KNRM station Medemblik eerst naar het Regatta Centrum gevaren voor de gewonde persoon. Nadat het ambulancepersoneel zich over de persoon ontfermd had, is reddingboot Bernardine uitgevaren naar de plek des onheils. Daar bleken alle personen weer uit het water. Een zeilboot kon zelfstandig verder varen, de andere is naar het Regatta Centrum gesleept. Verdere inzet van reddingboot Bernardine was niet benodigd.

Tijdstip: 11:20 uur
Wind: Zuid 5 Bft
Actie: 36-2017

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.