Skip to main content

Reddingboten KNRM Medemblik ver van huis voor hulpverlening

Datum: zondag 24 september 2017 | Sectie: Medemblik

Zondagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Medemblik gealarmeerd voor een zeiljacht met motorproblemen tussen Makkum en Medemblik. Uiteindelijk bleek het jacht 13 Mijl Noordoost van Medemblik te liggen. Na ruim twee uur slepen bereikte de reddingboot de haven van Medemblik en konden de drie opvarenden veilig met hun jacht afgemeerd worden.

Drie opvarenden waren met een tien meter lang zeiljacht onderweg van Makkum naar Medemblik toen ze motorproblemen kregen. Met de mobiele telefoon werd alarmgeslagen bij het Kustwacht Centrum waarna de reddingboten van KNRM Medemblik uitvoeren. Er was geen precies geografische positie bekend.

Reddingboot Johanna Maria uit Andijk (de tijdelijke vervanger van reddingboot 't Span) was al op het water en voer direct uit naar de vermoedelijke positie. Niet veel later volgde reddingboot Bernardine uit Medemblik. Uiteindelijk werd het zeiljacht 13 Mijl Noordoost van de haven van Medemblik op het IJsselmeer gevonden. Zeilend zou de tocht naar Medemblik nog langer duren. Daarom is besloten om een sleepverbinding te maken om het zeiljacht met haar opvarenden naar Medemblik te brengen.

Reddingboot Bernardine heeft opstappers overgezet en een sleepverbinding gemaakt. Reddingboot Johanna Maria keerde weer terug naar Andijk om ervoor te zorgen dat er een reddingboot in de buurt van de haven van Andijk en Medemblik is.

Na ruim twee uren slepen bereikten reddingboot Bernardine en het zeiljacht de haven van Medemblik. Het zeiljacht is afgemeerd. De gegevens zijn opgenomen waarbij de schipper direct redder aan de wal geworden is. Hierna kon reddingboot Bernardine weer retour station Ambrozius waarna de bemanningsleden alsnog aan de avondmaaltijd konden.

Tijdstip: 17:18 uur
Wind: Oost 3 Bft
Actie: 35-2017

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.