Skip to main content

KNRM Medemblik aanwezig bij Veteranendag Westfriese gemeenten

Datum: zaterdag 20 juni 2015 | Sectie: Medemblik

Een grote groep oorlog en vredesmissies veteranen van het Nederlandse leger krijgen door de Westfriese gemeenten (Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec) een dagje uit aangeboden.

Deze regionale veteranendag wordt één keer in de vijf jaar georganiseerd, dit jaar georganiseerd door de gemeente Medemblik. KNRM Medemblik is door de gemeente gevraagd om mee te werken aan deze dag.

De veteranen werden ontvangen op het cruiseschip River Dream afgemeerd aan de spoorsteiger van Medemblik. Na ontvangst door onze voorzitter Frank Streng (in dit geval in de functie van Burgemeester) gaat de River Dream het IJsselmeer op om veteranen te herdenken die op het IJsselmeer omkwamen.

Reddingboot Bernardine vaart ook mee en heeft twee veteranen aan boord die een krans gaan leggen op het IJsselmeer.

De schipper van de River Dream legt het schip stil, na een stoot op de scheepsfluit volgt een herdenking ceremonie op het zonnedek, na het spelen van de last post wordt de krans gelegd. De twee veteranen aan boord van de Bernardine staan in de houding aangevuld door twee van onze eigen bemanningsleden, één als veteraan één als actief militair.

De River Dream vaart terug naar de spoorsteiger en aan boord wordt de ‘blauwe hap’ opgediend, ook de reddingboot bemanning eet mee.

Na de maaltijd komt ook de reddingboot ’t Span naar de River Rream om gezamenlijk met reddingboot Bernardine demonstraties te geven voor de veteranen.

Middels de intercom installatie van de River Dream worden alle getoonde acties van beide reddingboten verslagen door een bemanningslid van de KNRM.

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.