Drie Andijker bemanningsleden onderscheiden!

12 januari 2016

Dinsdagavond 12 januari werd in het Stoommachinemuseum in Medemblik de druk bezochte nieuwjaarsreceptie gehouden van KNRM reddingstation Medemblik – Andijk. Burgemeester Frank Streng, in zijn rol als voorzitter van de plaatselijke commissie, blikte terug

Drie bemanningsleden van het KNRM reddingstation in Andijk (voorheen reddingsbrigade ’t Span, red) werden onderscheiden met de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid, die uit naam van Zijne Majesteit de Koning werd toegekend voor hun jarenlange vrijwillige inzet. Hans Brouwer voor 18 jaar; René Bruin voor 26 jaar en Henk de Groot voor 28 jaar trouwe vrijwillige inzet. Hans en René zijn nog steeds actief als bemanningslid terwijl Henk tegenwoordig helper aan de wal is.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Ook in het komende jaar staan de bemanningsleden van KNRM reddingboten ’t Span in Andijk en Bernardine in Medemblik-stad weer 24/7 paraat voor hulpverlening op het IJsselmeer.

De Vrijwilligers Medaille Openbare Orde en Veiligheid wordt toegekend aan hen, die aaneensluitend of met een onderbreking van ten hoogste twee maanden gedurende een periode van tenminste tien jaren in repressieve dienst taken op het terrein van openbare orde en veiligheid hebben verricht bij (in dit geval) een organisatie die zich inzet voor het redden van drenkelingen.

Nadere informatie kunt u krijgen via de secretaris van de Plaatselijke Commissie KNRM Medemblik via het emailadres secretaris@medemblik.knrm.nl of tel: 06-14810882.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij