Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid voor 15 jaar reddingswerk

13 januari 2015

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van KNRM Medemblik/Andijk is afgelopen dinsdagavond 13 januari de heer Broos Docter (60) uit Medemblik onderscheiden met de Vrijwilligers Medaille Openbare Orde en Veiligheid.

De volledig verraste heer Docter kreeg deze Koninklijke Onderscheiding uit handen van de directeur van de KNRM, de heer Roemer Boogaard.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Broos Docter werd in april 1999 ingeschreven als vrijwillig bemanningslid bij Rescue Medemblik. Deze reddingbrigade ging in 2012, samen met die van ’t Span in Andijk, op in KNRM Medemblik. Broos Docter is op het reddingstation in Medemblik actief als Operationeel Leider en geeft in die functie leiding aan het team vrijwillige bemanningsleden dat op het water actief is met de reddingboot Bernardine.

De Vrijwilligers Medaille Openbare Orde en Veiligheid wordt toegekend aan hen, die aaneensluitend of met een onderbreking van ten hoogste twee maanden gedurende een periode van tenminste tien jaren in repressieve dienst taken op het terrein van openbare orde en veiligheid hebben verricht bij (in dit geval) een organisatie die zich inzet voor het redden van drenkelingen.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij