Hulpverlening tijdens helikopter oefening

13 september 2016
medemblik / andijk

Tijdens de helikopter oefening kwam een alarm binnen via de KNRM Helpt Assistentie Centrum voor een motorboot in problemen voor de kust van Medemblik. Terwijl reddingboten ’t Span en Bernardine druk bezig waren met de oefening met de SAR helikopter, kwam een oproep binnen van de KNRM Helpt Assistentie Centrum. Dit betekende dat een watersporter in problemen om hulp heeft gevraagd via de KNRM helpt app. Bij navraag blijkt een motorboot van zes meter lang, met twee volwassenen en twee kinderen aan boord, motorstoring te hebben.

Reserve reddingboot Veronica, die als extra reddingboot enkele dagen op station Medemblik is, ging ter plaatse zodat reddingboten ’t Span en Bernardine hun oefening voort konden zetten. Op de opgegeven positie wordt een bemanningslid van de Veronica overgezet en een sleepverbinding gemaakt richting het Regatta Centrum van Medemblik, waar de motorboot werd afgemeerd en de bemanning van reddingboot Veronica bedankt voor de hulpverlening.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij