Skip to main content

Zeiljacht bevrijd van lagerwal

Datum: woensdag 19 oktober 2016 | Sectie: Medemblik

Woensdagmorgen zijn KNRM reddingboten Bernardine en ’t Span uitgevaren voor een zeiljacht dat bij Medemblik aan lagerwal was geraakt.

Het jacht lag in de Stoomhaven aan de stoombootsteiger en werd overvallen door een bui met veel wind en kon daardoor niet op eigen kracht wegkomen. De hulp van de KNRM reddingboten kwam dan ook op tijd, er was al schade aan het jacht ontstaan.

De jachtschipper was goed voorbereid en had zelf al een sleepspruit aan zijn jacht vast gemaakt. Reddingboot Bernardine kon dan ook direct haar sleeplijn hieraan vastmaken en beginnen met slepen.

Nadat het zeiljacht uit haar benarde positie aan lager wal was bevrijd kon het op eigen kracht naar de haven van Medemblik varen. Reddingboot Bernardine begeleidde het daarbij. Reddingboot ’t Span ging terug naar haar thuishaven Andijk,

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.