Zeiljacht bevrijd van lagerwal

19 oktober 2016
medemblik

Woensdagmorgen zijn KNRM reddingboten Bernardine en ’t Span uitgevaren voor een zeiljacht dat bij Medemblik aan lagerwal was geraakt.

Het jacht lag in de Stoomhaven aan de stoombootsteiger en werd overvallen door een bui met veel wind en kon daardoor niet op eigen kracht wegkomen. De hulp van de KNRM reddingboten kwam dan ook op tijd, er was al schade aan het jacht ontstaan.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De jachtschipper was goed voorbereid en had zelf al een sleepspruit aan zijn jacht vast gemaakt. Reddingboot Bernardine kon dan ook direct haar sleeplijn hieraan vastmaken en beginnen met slepen.

Nadat het zeiljacht uit haar benarde positie aan lager wal was bevrijd kon het op eigen kracht naar de haven van Medemblik varen. Reddingboot Bernardine begeleidde het daarbij. Reddingboot ’t Span ging terug naar haar thuishaven Andijk,

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij