KNRM Medemblik aanwezig bij verschillende evenementen

11 september 2016
medemblik / andijk

Zondag 11 september zijn de reddingboten van KNRM Medemblik ingezet voor de veiligheid van de Amsterdam City Swim en de uittocht van het duurzame zeiljacht Ya voor een energieneutrale wereldreis vanuit de haven van Medemblik.

’s Morgens vroeg is reddingboot Bernardine uitgevaren naar Amsterdam om de Amsterdam City Swim te beveiligen. Deze jaarlijkse zwemtocht van twee kilometer wordt gezwommen door de grachten van Amsterdam en heeft als doel om geld op te halen voor de strijd tegen ALS. Net als andere jaren wordt ook dit jaar gebruik gemaakt van reddingboot Bernardine vanwege de klapbare mast waardoor de reddingboot tot in de Amsterdamse grachten kan komen. Daarnaast zijn er ongeveer veertig lifeguards op rescueboards en drie waterscooters van de KNRM aanwezig.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

In Medemblik zelf blijft de overige bemanning inzetbaar en is voor de gelegenheid reserve reddingboot Veronica naar Medemblik gekomen. Deze reddingboot is samen met ’t Span uit Andijk ingezet voor de begeleiding van het duurzame zeiljacht Ya. Rond het middaguur is het zeiljacht vertrokken uit de haven van Medemblik voor een energieneutrale zeilreis om de wereld. Hierbij is er een erehaag gevormd door zeilboten van de Vereniging van Kustzeilers die in Medemblik hun lustrumweekend hebben afgesloten ter ere van het 70 jarig bestaan van de vereniging. Op de kade heeft de band Windkracht 13 voor muzikale ondersteuning gezorgd.

Foto’s gemaakt door Laurens Morel.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij