Druk weekend voor KNRM Medemblik met 24 uurs race en verschillende hulpverleningen

29 augustus 2021
Medemblik

De vrijwilligers van KNRM Medemblik hebben een druk weekend achter de boeg vanwege de 24 uurs race. De vrijwilligers waren actief tijdens de start, de binnenkomst in Medemblik en de ochtend erna. Daarnaast werd er nog hulp verleend aan een zeiljacht met een lijn in de schroef en een vaartuig wat water maakt.

Traditioneel vaart reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik tijdens de start van de 24 uurs race uit met een delegatie van gemeente Medemblik om de deelnemers succes te wensen. 24 uur later staat de bemanning paraat bij binnenkomst van alle deelnemers en wordt er vrijwillig bruggeld geïnd voor de KNRM. Tijdens de finish worden twee zeilboten met motorstoring de haven van Medemblik in gesleept door reddingboot Bernardine, De ochtend erna vindt er een broodjesverkoop plaats waarbij de inkomsten ook ten goede komen aan de KNRM.

Vrijdagmiddag, na het varen met een delegatie van de gemeente, komt er via de havendienst een melding binnen van een zeiljacht met een lijn in de schroef. Het was lastig communiceren met de twee Russische opvarenden maar uiteindelijk is het zeiljacht langszij genomen en afgemeerd in het Regatta Centrum van Medemblik.

Op zaterdagavond rond 21.15 uur kwam er melding vanuit het kustwachtcentrum van vaartuig wat water maakt op het IJsselmeer ten noorden van Enkhuizen. Naast reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik, zijn ook reddingboot 't Span uit Andijk en twee reddingboten vanuit Enkhuizen gealarmeerd. Na verscheidene zoekslagen wordt het jacht uiteindelijk door een reddingboot van Enkhuizen gevonden en op sleep genomen naar Enkhuizen.

Tijdstip: verschillende tijdstippen
Wind: Noord 4 tot 6 bft
Actie: 22 tot en met 25 - 2021