Skip to main content

Vakantie strandt in het zicht van de haven

Datum: dinsdag 17 augustus 2021 | Sectie: Medemblik

Tijdens de oefenavond wordt de bemanning van KNRM Medemblik door omstanders geattendeerd op een motorjacht met motorstoring. Het jacht is langszij genomen en afgemeerd aan de meldsteiger van de Pekelharinghaven.

Dinsdagavond wordt de reguliere oefenavond gehouden bij KNRM Medemblik. De bemanning was juist bezig met het klaarmaken van reddingboot Bernardine als omstanders melding maken van een motorjacht wat al een tijdje stilligt voor de havenmond van Medemblik. Bij het uitvaren van de reddingboot wordt er ook druk gezwaaid door de opvarenden naar de reddingboot.

Ter plaatse blijkt de motor te warm geworden en blijkt het jacht geen voorstuwing meer te hebben. De opvarenden waren onderweg naar hun thuishaven in Medemblik na twee weken vakantie. Helaas hebben ze de thuishaven net niet gehaald. Er wordt een langszij sleepverbinding gemaakt met de reddingboot, waarna het jacht wordt afgemeerd aan meldsteiger van de Pekelharinghaven. Aldaar worden de gegevens opgenomen en gaat de bemanning verder met de oefenavond.

Tijdstip:19:30 uur
Wind: Zuidwest 2 bft
Actie: 21 - 2021

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.