Vakantie strandt in het zicht van de haven

17 augustus 2021
Medemblik

Tijdens de oefenavond wordt de bemanning van KNRM Medemblik door omstanders geattendeerd op een motorjacht met motorstoring. Het jacht is langszij genomen en afgemeerd aan de meldsteiger van de Pekelharinghaven.

Dinsdagavond wordt de reguliere oefenavond gehouden bij KNRM Medemblik. De bemanning was juist bezig met het klaarmaken van reddingboot Bernardine als omstanders melding maken van een motorjacht wat al een tijdje stilligt voor de havenmond van Medemblik. Bij het uitvaren van de reddingboot wordt er ook druk gezwaaid door de opvarenden naar de reddingboot.

Ter plaatse blijkt de motor te warm geworden en blijkt het jacht geen voorstuwing meer te hebben. De opvarenden waren onderweg naar hun thuishaven in Medemblik na twee weken vakantie. Helaas hebben ze de thuishaven net niet gehaald. Er wordt een langszij sleepverbinding gemaakt met de reddingboot, waarna het jacht wordt afgemeerd aan meldsteiger van de Pekelharinghaven. Aldaar worden de gegevens opgenomen en gaat de bemanning verder met de oefenavond.

Tijdstip:19:30 uur
Wind: Zuidwest 2 bft
Actie: 21 - 2021