Skip to main content

Drie inzetten reddingboten KNRM Medemblik

Datum: woensdag 20 juli 2016 | Sectie: Medemblik

Woensdagmiddag rond 13:30 uur is de KNRM reddingboot Bernardine na telefonische melding uitgevaren voor een zeiljacht met een lijn in de schroef.

Het zeiljacht werd in de kom ten noorden van de Medemblikker haven aangetroffen, langszij de reddingboot genomen en naar de Regattahaven gebracht en daar onder de kraan afgemeerd.

Op de terugweg naar de ligplaats zag de bemanning van de Bernardine iets ten Noorden van de haveningang een zeiljacht dobberen waarop een man op het voordek verwoed naar hen aan het zwaaien was. Dichterbij gekomen zag de bemanning dat het schip richting de fuiken dreef en geen werkende motor had.

Eerst werd het zeiljacht weggesleept van de fuikenstellingen waarna het langszij van de Bernardine naar de kade van de Pekelharinghaven werd gebracht waar het werd afgemeerd.

Aan het eind van de middag werden de bemanningsleden van de Bernardine en ’t Span opnieuw opgeroepen, nu voor een vaartuig met motor/stuur problemen dat zich volgens de melding aan de Friese kant van het IJsselmeer bevond. Korte tijd later werd deze alarmering door de Kustwacht weer ingetrokken, omdat een berger inmiddels terplaatse was gekomen.

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.