Skip to main content

Assistentie aan vaartuig met gesprongen olieleiding

Datum: woensdag 19 september 2018 | Sectie: Medemblik

Woensdagmiddag is reddingboot Bernardine uitgevaren om hulp te verlenen aan een zeiljacht op het IJsselmeer voor Medemblik, dat als gevolg van een gesprongen olieleiding de hulpmotor niet meer kon gebruiken.

Kort nadat de bemanning van reddingboot Bernardine aankwam na een voorgaande actie werden zij via de havenmeester van Stadshavens Medemblik gevraagd opnieuw uit te varen. Bij de havendienst was een bericht binnengekomen vanaf een zeiljacht dat met een gesprongen olieleiding kampte en daardoor niet op eigen (motor)kracht de haven van Medemblik kon binnenlopen.

Het betreffende zeiljacht werd snel gevonden waarna een opstapper werd overgezet en een sleepverbinding gemaakt. Daarna werd koers gezet naar Medemblik. Voor de haven werd het jacht langszij genomen en vervolgens afgemeerd in de Pekelharinghaven waar een monteur het kan repareren. De bemanning van het zeiljacht was erg blij met de snelle hulp.

Om 14.30 uur was Reddingboot Bernardine weer terug in het boothuis en kon de bemanning weer terug naar hun werk.

Tijdstip: 13:15 uur
Wind: Zuidwest 4
Actie: 57-2018

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.