Skip to main content

Zonnige herfstdag zorgt voor werk aan de winkel

Datum: zondag 07 oktober 2018 | Sectie: Medemblik

Zondagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Medemblik twee keer uitgevaren voor watersporters in problemen op het IJsselmeer. De eerste melding betrof een zeiljacht met een lijn in de schroef. Drie uur later werd er alarm gemaakt voor een vastgelopen zeiljacht.

Rond half twaalf 's morgens werden reddingboot 't Span uit Andijk en reddingboot Bernardine uit Medemblik gealarmeerd voor een zeiljacht welke een lijn in de schroef had gekregen. Aanvankelijk was het nogal lastig om het zeiljacht te lokaliseren. De GPS-coordinaten die doorgegeven werden leidden niet naar de juiste locatie. Uiteindelijk lukte het met de KNRM Helpt app wel om de juiste positie te vinden.

Het zeiljacht werd aangetroffen door reddingboot 't Span. Het bevond zich tussen de Oude Zeug en Den Oever. Er werden opstappers overgezet en een sleepverbinding gemaakt. Reddingboot 't Span sleepte het zeiljacht naar Den Oever.

Om 14.30 uur gingen wederom de pagers. Dit keer voor een zeiljacht welke aan de grond gelopen was bij de ondiepte Het Hop. Dit bevindt zich bij het Vogeleiland de Kreupel, midden op het IJsselmeer. Beide reddingboten voeren uit. Ter plaatse zetten reddingboot 't Span opstappers over en maakte een sleepverbinding. Reddingboot Bernardine maakte een lijn vast aan de mast om het zeiljacht schuin te trekken (krengen, red.). Met vereende krachten lukte het om het zeiljacht los te krijgen. Toen deze op beschadigingen was gecontoleerd kon het weer de eigen weg vervolgen.

Tijdstip: 11:20 en 14:28 uur
Wind: Noordoost 2-3 bft
Actie: 59 en 60-2018

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.