Skip to main content

Assistentie aan ambulancedienst en vastgelopen zeiljacht

Datum: zondag 15 juli 2018 | Sectie: Medemblik

Zondag zijn de reddingboten van KNRM Medemblik twee keer uitgevaren. 's Nachts voor de assistentie aan de ambulancedienst en 's middags voor een vastgelopen zeiljacht.

De nachtrust van de vrijwillige bemanning van reddingboot Bernardine werd 's nachts verstoord door de alarmpager. Even na tweeën maakte de Alarm Centrale in Alkmaar alarm voor assistentie aan de ambulancedienst. Kort na het alarm voer de reddingboot uit naar het opgegeven zeiljacht in de haven van Medemblik. Aldaar werd assistentie verleend aan de ambulancedienst.

's Middags wederom alarm. Ditmaal voor een zeilacht aan de grond ter hoogte van de ondiepte het Hop ten zuiden van het Vogeleiland de Kreupel, midden op het IJsselmeer. Ten zuiden van de oostkardinaal lag een zeiljacht met twee opvarenden aan de grond.

Reddingboot 't Span was snel ter plaatse en zette opstappers over. Met een sleepverbinding was het zeiljacht snel weer in dieper water. Hierna kon het zelf de vaartocht weer vervolgen.

Tijdstip: 02:11 en 15:06 uur
Wind: Oost 2 Bft
Actie: 31 en 32-2018

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.