Skip to main content

Kinderen met motorstoring van IJsselmeer gehaald

Datum: woensdag 18 juli 2018 | Sectie: Medemblik

Woensdagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Medemblik uitgevaren voor twee kinderen van 14 jaar die al een paar uur met motorstoring op het IJsselmeer lagen te dobberen.

Om 16:00 uur gingen de alarmpagers van KNRM Medemblik voor een vaartuig met motorproblemen, prioriteit 2. Het vaartuig zou in de kom tussen Medemblik en Andijk liggen.Binnen een kwartier lag reddingboot Bernardine uit Medemblik langszij een motorbootje met aan boord twee kinderen van 14 jaar.

Zij lagen al twee uur te dobberen met motorstoring voor de kust van Medemblik voordat iemand hen opmerkte. Ondertussen begonnen ze het wel wat koud te krijgen en ze hadden ook geen reddingsvesten aan boord.

Er werd een opstapper overgezet. Als eerste kregen de jongens een reddingsvest aan en vervolgens werd een sleepverbinding gemaakt. Niet veel later lag het bootje afgemeerd in de Oosterhaven van Medemblik.

Tijdstip: 16:00 uur
Wind: Noord noord oost 2 Bft
Actie: 33-2018

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.