Skip to main content

Vaartuig aan de grond

Datum: vrijdag 13 juli 2018 | Sectie: Medemblik

Vrijdagavond zijn de reddingboten van KNRM Medemblik uitgevaren voor een zeiljacht aan de grond. Reddingboot 't Span trekt het zeiljacht snel weer los zodat de opvarenden hun vaartocht kunnen vervolgen.

Vrijdag, aan het begin van de avond, worden reddingboot 't Span uit Andijk en reddingboot Bernardine uit Medemblik door het Kustwacht Centrum gealarmeerd. Midden op het IJsselmeer is een zeiljacht aan de grond gelopen met vier opvarenden. Ter hoogte van de cardinale ton Hop Oost bij de ondiepte van het Vogeleiland is het zeiljacht vast komen te zitten.

Ter plaatse zet reddingboot 't Span twee opstappers over. Als blijkt dat de opvarenden het goedmaken wordt een sleepverbinding gemaakt en het zeiljacht naar dieper water getrokken. Er blijkt geen schade aan het zeiljacht, daarmee kan het op eigen gelegenheid de vaartocht vervolgen.

De gegevens worden opgenomen en beide reddingboten kunnen weer terug naar het reddingsstation.

Tijdstip: 19:20 uur
Wind: Noord 3 Bft
Actie: 30-2018

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.