Skip to main content

Zon, zee en veel plezier tijdens Reddingbootdag op Marken

Datum: zondag 14 mei 2023 | Sectie: Marken

Reddingbootdag is dé dag om actief kennis te maken met het werk, de mensen en het materieel van de Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij (KNRM) en om mee te varen aan boord van de reddingboten. Afgelopen zaterdag werd de jaarlijkse Reddingbootdag gehouden en konden donateurs bij KNRM Marken meevaren op een van de schepen. Voor mensen die graag mee wilden varen, maar nog geen donateur waren, was er ter plekke de mogelijkheid om donateur te worden. Menigeen deed dit, en werd getrakteerd op een unieke ervaring op één van KNRM reddingboten.  

De dag duurde van 10.00 tot 16.00 uur en werd in 45 plaatsen langs de Noordzeekust, de Zuid-Hollandse en Zeeuwse wateren en aan het IJsselmeer gehouden, dus ook bij het station van de KNRM op Marken aan de Gouwzee. Als blijk van waardering voor de steun van onze Redders aan de wal trekken onze bemanningen één dag per jaar alle registers open om de donateurs een kijkje te gunnen in de wereld van het reddingwezen. Reddingbootdag is een dag voor jong en oud. Ronkende motoren aan de steiger, rijen overlevingspakken in het boothuis, een plekje aan boord naast de schipper, een praatje met een echte redder of een onvergetelijk fotomoment van de kleine op de reddingboot. Meevaren met de ´Hendrik Jacob´ ,’Frans Verkade´ of reserve reddingboot ‘Johanna Maria’ werd als een belevenis ervaren. 

Op Marken kon je niet alleen meevaren, er was ook een demonstratie ‘man overboord’. Ook was er een vertoning van films over het reddingwerk van de KNRM, er was een ijsredding informatiestand, een EHBO- en reanimatiestand en natuurlijk de KNRM Reddingwinkel. Een springkussen was er voor de allerjongste jeugd. De inwendige mens was ook niet vergeten. De vrijwilligers van de KNRM op Marken zijn ook heel goede visbakkers en er was Marker taart verkrijgbaar. Tevens was Brandweer Marken aanwezig, waarbij een ieder de brandslang ter hand kon nemen. 

Bij het uitvoeren van haar taak heeft de KNRM er, sinds de oprichting in 1824, voor gekozen dit als zelfstandig opererende, ongesubsidieerde instelling te doen. De 1.400 vrijwilligers kunnen hun werk alleen doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de KNRM een warm hart toedragen.  

De weersomstandigheden waren perfect voor een Reddingbootdag. Vele mensen hebben het station op Marken bezocht. Voor de KNRM blijft deze dag, een dag die jaarlijks navolging verdiend.

 

Marken

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.