KNRM station Marken ontvangt donatie van Jachthaven Waterland

KNRM station Marken ontvangt donatie van Jachthaven Waterland

6 mei 2023

Op de eerste zaterdag in de maand mei wordt er traditioneel een nautische markt georganiseerd op het terrein van Jachthaven Waterland in Monnickendam, georganiseerd door Jan Zetzema.

 

Tijdens deze nautische markt worden onder andere allerlei tweedehands bootspullen verkocht en de opbrengst van deze markt wordt al een aantal jaren geschonken aan de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en ook dit jaar werd een bedrag gedoneerd.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

 

Na afloop van de markt kon Jan Zetzema een ‘cheque’ van € 2.616 overhandigen aan penningmeester Jaap Schipper.

 

Scheepsattribuut als cheque

De 'cheque' betreft veelal een scheepsattribuut. De laatste jaren was er onder andere een reddingsvest (2017), Decca navigatie apparatuur (2018), een scepter (2019) en vorig jaar een stootwil. In 2020 en 2021 was er geen nautische markt door corona. Dit jaar was het bedrag op de zeilen van mini zeiljacht geschreven.

 

Redders op Zee

De 'Redders op Zee' uit Marken waren zeer verguld met dit geweldige bedrag en voeren later met een grote glimlach terug naar het station aan de Havenbuurt op Marken.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij