Skip to main content

Koninklijke onderscheiding voor Jeroen van Oostrom

Datum: woensdag 26 april 2023 | Sectie: Marken

Op woensdag 26 april 2023 is plaatsvervangend schipper Jeroen van Oostrom onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Wij zijn als station heel dankbaar voor alles wat hij voor het station doet en trots dat hij onderscheiden is.

Jeroen van Oostrom is sinds 1990 betrokken bij de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) station Marken in de functie van plaatsvervangend schipper. Hij nam tot nu toe deel aan 484 acties waarbij 1000 mensen en 19 dieren aan wal zijn gebracht. Jeroen van Oostrom is verantwoordelijk voor de operationele leiding van het reddingsstation en het gezag aan boord van de reddingsboot. Tevens zorgt Jeroen van Oostrom ervoor dat de bemanning en hijzelf goed getraind zijn en blijven door het houden van (nachtelijke) oefeningen. Jeroen van Oostrom enthousiasmeert de bemanningsleden en zorgt voor een goede nautische opleiding van nieuwe vrijwilligers. Daarnaast verricht hij onderhoudswerkzaamheden aan de twee reddingsboten en het boothuis.

Jeroen van Oostrom heeft zich geschoold in traumabegeleiding, om de bemanning te kunnen begeleiden na een ingrijpende en emotionele gebeurtenis tijdens het uitoefenen van hun werk voor de KNRM.

Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de KNRM, station Marken in 2017 heeft Jeroen van Oostrom de gehele fotocollectie gedigitaliseerd en gearchiveerd. Hij stelde mede een herinneringsboek samen voor alle vrijwilligers.

Tot op heden fotografeert de heer Van Oostrom wekelijks de activiteiten van de KNRM, station Marken. Een en ander heeft geleid tot een uitgebreid fotoarchief.

Jeroen van Oostrom is sinds 2013 een betrokken vrijwilliger bij het Huis aan het Water in Katwoude. Hij houdt zich voornamelijk bezig in keuken. Hier kookt hij voor én met gasten, waaronder kinderen wiens ouders kanker hebben.

Jeroen van Oostrom ontvangt zijn onderscheiding vanwege zijn jarenlange belangeloze inzet voor de samenleving en met name voor de veiligheid op het water.

Marken

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.