Skip to main content

Trouwe KNRM donateurs op bezoek bij reddingstation Marken

Datum: donderdag 23 maart 2023 | Sectie: Marken

Een organisatie als de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) krijgt géén subsidie van de overheid en is afhankelijk van donateurs. Deze worden bij de KNRM ‘Redder aan de Wal’ genoemd. Trouwe donateurs worden jaarlijks door de KNRM in het zonnetje gezet. Afgelopen zaterdag werden op Marken negen trouwe Redders aan de Wal uit de jaren 2020 & 2021 verwelkomd, welke toen, door de coronamaatregelingen niet konden worden verwelkomd.

 

Trouwe donateurs

November is normaal gesproken de maand om op de reddingsstations de trouwe donateurs te ontvangen, omdat de KNRM op 11 november haar oprichting in 1824 had en eind dit jaar haar 199ste verjaardag hoopt te vieren. Sindsdien bestaat de KNRM dankzij donaties, giften, schenkingen en nalatenschappen, zonder overheidssubsidie.

 

Rond 10.00 uur werden de trouwe donateurs uit 2020 & 2021, welke de KNRM, met meer als vijftig jaar geldelijk steunen, ontvangen in Brasserie Restaurant ‘De Taanketel’, nabij het KNRM boothuis aan de haven van Marken. De meeste genodigden kwamen met een partner of ander familielid.

 

De ochtend begon met een woord van welkom door de voorzitter van de plaatselijke commissie van station Marken, mevrouw Marian van der Weele. Na een voorstel rondje van de aanwezige donateurs, kwam Dirk-Jan van Geemen, Coördinator Opleiden en Oefenen van station Marken aan het woord. Hij gaf een presentatie over de organisatie KNRM. Van het ontstaan in 1824 tot heden en welke soort reddingboten heeft de KNRM. Ook aan het ontstaan van het reddingstation op Marken in 1987 werd aandacht besteed.

 

De speldjes, welke trouwe donateurs altijd krijgen voor hun steun, hadden deze personen reeds via PostNL mogen ontvangen in de jaren 2020/21. Dit als dank voor de lange periode van donateurschap.

 

Aansluitend werd er een vaartocht gemaakt met de reddingboten ‘Frans Verkade’ en de ‘Maria Paula’. Door de aanwezigheid van een heerlijk lente zonnetje, was de temperatuur op de Gouwzee dragelijk. Zichtbaar genoten de trouwe donateurs van het meevaren. Hierna keerde iedereen terug naar ‘De Taanketel’, waar onder het genot van een hapje en een drankje werd nagepraat over de vaartocht.

 

Voor foto's van de ochtend kunt u op onderstaande link klikken.

https://www.markernieuws.com/2023/17399.htm

Marken

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.