Skip to main content

Tweeëntwintig Duitsers stuurloos op Markermeer

Datum: vrijdag 15 mei 2015 | Sectie: Marken

De redders van station Marken waren nog maar net terug van een medische evacuatie toen zij de boten alweer konden starten. Dit maal ging het om de 26 meter lange tjalk de Vriendentrouw.

De tjalk was met een groep van tweeëntwintig Duitsers onderweg van Hoorn naar Amsterdam toen onder vol zeil het roer er mee stopte. De schipper wist net op tijd de zeilen te strijken en liet zijn anker zakken om afdrijven te voorkomen.

Iets ten oosten van het Paard van Marken trof de bemanning van reddingboot Valentijn de Vriendentrouw voor anker. De schipper van de Vriendentrouw bedankte een ter plaatse gekomen commercieel hulpverlener, omdat hij graag hulp van de KNRM wilde hebben. Niet veel later kwam ook reddingboot Hendrik Jacob ter plaatse om assistentie te verlenen.

De Valentijn heeft de tjalk op sleep genomen richting de oude haven van Volendam. Echter, door het mooie weer lag de oude haven vol en is besloten uit te wijken naar de buitensteiger. Dit is een steiger net buiten de haven van Volendam die uitermate geschikte is voor grote schepen.

Onder luid gejuich en applaus van onze oosterburen werd de tjalk keurig netjes afgemeerd. Na een korte groet zijn beide boten retour station gegaan.

Marken

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.