Skip to main content

Medische evacuatie na val van trap

Datum: zaterdag 16 mei 2015 | Sectie: Marken

Opnieuw werd station Marken gealarmeerd voor een medische evacuatie. Nog geen dag na de vorige melding kregen de opstappers wederom een melding voor een medische evacuatie.

Dit keer betrof het een kind van 15 maanden oud. Het meisje zat aan boord van een binnenvaartschip en was in het stuurhuis voorover van een trap gevallen. In eerste instantie leek het meisje geen botbreuken te hebben opgelopen. Om geen risico te nemen werd er toch een reddingsactie opgestart om het meisje naar het ziekenhuis te brengen.

Het Kustwachtcentrum in Den Helder (K.W.C) alarmeerde hiervoor KNRM Lelystad en KNRM Marken.

Vanaf Marken werd er met de reddingboten Valentijn en Hendrik Jacob uitgevaren. De Hendrik Jacob zette direct koers richting het binnenvaartschap. Zij lag ten noorden van de P1 boei op het Markermeer.

De Valentijn werd ingezet om medisch personeel op te halen . Dit gebeurde in de haven van Uitdam, gezien de kortere aanrijtijd voor de ambulance.

Kort na elkaar kwamen de Bert en Anneke Knape (KNRM Lelystad), en de Hendrik Jacob, ter plaatse bij het binnenvaartschip. Beide reddingboten zetten opstappers over op het binnenvaarschip. Een van de opstappers van Lelystad, een verpleegkundige, ontfermde zich over het jonge meisje. Gelukkig leek er geen sprake van ernstig letsel.

Ondertussen kwam ook de reddingboot Valentijn ter plaatse. In overleg met het medisch personeel werd besloten het meisje toch naar een ziekenhuis te brengen.

Gezien het feit dat de Blocq van Kuffeler de dichtstbijzijnde haven was, werd er hier een tweede ambulance besteld. Het meisje werd samen met haar moeder overgezet op de Valentijn die vervolgens koers zette richting de jachthaven.

Na aankomst in de jachthaven van de Blocq werd het meisje overgedragen aan het ambulance personeel. Vervolgens is zij samen met haar moeder overgebracht naar het Flevo ziekenhuis.

De bemanningsleden van KNRM Lelystad en KNRM Marken zijn vervolgens met een voldaan gevoel retour station gegaan. Door de snelle inzet en goede samenwerking tussen de reddingboten en de ambulancedienst is ook deze inzet tot een goed einde gebracht.

Marken

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.