Skip to main content

HELICOPTER TRAINING

Datum: donderdag 27 juni 2024 | Sectie: Marken

De samenwerking met de kustwacht is extreem belangrijk zodat we elkaar altijd kunnen ondersteunen bij reddingswerkzaamheden. Hier horen ook de zogenoemde hoist-trainingen bij met de helikopter. Dit proberen wij 1 keer per jaar te oefenen. Het was weer zover!

WAAROM DEZE HOIST TRAINING?

Wij trainen met deze oefening de helicopter- en reddingbootbemanning. De bemanning wordt dan met een lier in of uit de helikopter gehesen. Dit oefenen we om tijdens een medische evacuatie een patiënt veilig over te kunnen hevelen van de reddingboot in de helikopter.

Afhankelijk van de afstand, ernst van de verwondingen en weersomstandigheden wordt het besluit gemaakt om dit te doen. Of dat het beter en veiliger is voor de patiënt is om met de boot terug naar vaste wal te varen. Waar dan een ambulance klaar staat voor het vervoer naar het ziekenhuis.

KUSTWACHT EN BRISTOW

Bristow is de helikoptermaatschappij die SAR (Search And Rescue) helikopters en bemanning levert aan de Kustwacht. Het is een wereldwijde off-shore maatschappij die al jaren vliegt en voor meerdere landen de SAR helikopters levert. Een zeer ervaren partij.

KNRM MARKEN

Voor ons blijven deze oefeningen altijd bijzonder. Ze komen niet veel voor en onze vrijwilligers moeten hier allemaal in getraind worden. Elk jaar komen er weer nieuwe (aspirant) opstappers aan bod om te worden gehoist. Waarbij de samenwerking tussen de helikopterpiloot en onze schipper van de reddingboot ook als een geoliede machine moet lopen.

Zorgvuldigheid is dan ook geboden. Maar de ervaren mensen van beide organisaties lieten alles weer in goede banen lopen. En daarnaast. Laten we eerlijk zijn: het levert grandiose beelden op. En de omstandigheden waren perfect.

Marken

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.